Ijsboerderij Catsop

 
0.0 (0)
0   1   0
Schrijf een beoordeling
IjsboerderijCatsop.jpg

Adres

straat
Op de Dries
huisnummer
4
postcode
6181 JL
plaats
Elsloo
land
Nederland
website
Bezoek de website van Ijsboerderij Catsop in Elsloo
e-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
telefoonnummer
0031(0)46-4371

Betaalmogelijkheden

Bij Ijsboerderij Catsop in kun je op de volgende manieren betalen: contant

Al eens van Trappist bier-ijs, Red Vodka- of Red Bull-ijs gehoord? In juli 2000 kwam melkveehouder en ijsliefhebber Jan Maas uit Catsop op het idee om zelf ijs te gaan maken. Hij verzamelde de lekkerste recepten en schafte de benodigde apparatuur aan. De verse melk voor zijn ijs kwam van zijn eigen koeien. Op mooie zomerdagen wisten vele wandelaars en fietsers de ijsboerderij te vinden. Zittend op de muurtjes rond het erf werd heerlijk gesmuld. Je kon destijds kiezen uit 24 verschillende smaken ijs.

Na de succesvolle start werd de boerderij uitgebreid met een heuse ijssalon. Compleet met een gerieflijk en sfeervol terras voor de ijsliefhebbers. Nu de gasten comfortabel aan tafels konden zitten, werd het ook mogelijk om ijscoupes te gaan serveren op het terras. Het ijs smaakt het hele jaar door, maar helaas is het in Catsop niet elke dag terras-weer. Daarom veranderde Jan de schuur naast de ijssalon in een mooi binnenterras. Sindsdien staat behalve ijs nu ook de heerlijke zelfgemaakte vlaai van Jan’s moeder op de menukaart. Het ijs-assortiment werd ondertussen uitgebreid naar maar liefst 40 smaken.

Het ambachtelijk produceren van ijs in zo veel verschillende smaken is zeer arbeidsintensief. Uiteindelijk was dit niet langer te combineren met de eigen veehouderij. De koeien werden van de hand gedaan en Jan stortte zich helemaal op de ijsbereiding. De benodigde melk komt tegenwoordig rechtstreeks van een collega-boer en is dus nog altijd even vers. Jan geniet van het experimenteren met nieuwe ijs-variaties. Zo zijn bijvoorbeeld het Trappist bier-ijs, Red Vodka- en Red Bull-ijs ontstaan. En er zijn nog veel meer creatieve ideeën. De ijsliefhebber zal dan ook steeds weer iets nieuws kunnen vinden in deze populaire ijssalon in Catsop.

Kaart

Move Map

Bezoekers-beoordelingen

Er zijn nog geen bezoekers-beoordelingen voor deze listing.
Heeft u al een account? of maak een account aan
Powered by JReviews